Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Počinje Evropsko prvenstvo za odbojkaše

Izvor: Tanjug

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sutra počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Aktuelni šampioni Evrope nalaze se u grupi A i igraće protiv reprezentacija Belgije, Grčke, Poljske, Portugala i Ukrajne.

Prvi meč srpski odbojkaši igraju sutra od 20.30 časova protiv reprezentacije Belgije.

Selektor Slobodan Kovač izjavio je da je cilj reprezentacije odbrana zlata osvojenog u Parizu, kao i da će reprezentativci nastojati da pruže najbolje moguće igre na prvenstvu Evrope.

– Nadam se da sam uradio pravu stvar i da će igrači koji odlaze na prvenstvo biti na nivou, a svi zajedno ćemo se truditi da imamo što bolje rezultate – rekao je Kovač na konferenciji za medije.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin istakao je da odbojkaši imaju kvalitet i da imaju snagu da se vrate kući sa medaljom.

– Posjedujemo kvalitet, imali smo dosta dobre klupske sezone. Možda ne kao prije dvije godine, kada smo u Parizu pokorili Evropu, ali imamo snagu da se kući vratimo sa medaljom – rekao je Podraščanin.

Na spisku igrača koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu su: tehničari: Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera: Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači: Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Pavle Perić.

Mečevi će se održavati u četiri države, ali u šest gradova. Poljska će imati čak tri grada domaćina u vidu Gdanjska, Krakova i Katovica, dok će se mečevi u preostalim državama odigravati u po jednom gradu.

Mečevi u Finskoj igraće se u Tampereu, Talin će ugostiti odbojkaše u Estoniji, dok će u Češkoj to biti Ostrava.

Filter 2019