Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /latinica

Počeli “Dani Duška Trifunovića”

Autor: FILTER/D.L.

Na Palama je večeras otvorena tradicionaln manifestacija koja se održava u čast književnika, pjesnika i televizijskog autora Duška Trifunovića. 

Prva veče manifestacije “Dani Duška Trifunovića” protekla je u znaku stihova koje je govorio srpski glumac Vojin Ćetković, čime je i svečano počelo obilježavanje ove trodnevne manifestacije.

Filmski i pozorišni glumac, Vojin Ćetković istakao je da je veliki izazov za svakog glumca govoriti poeziju, te da je takvih glumaca jako malo. On je dodao da je za njega velika čast govoriti stihove u znak sjećanja na jednog velikog pjesnika kao što je bio Duško Trifunović.

“Ovo sam samo jednom radio u svom životu, ali pjesme koje ću govoriti večeras su pjesme koje sam govorio od svoje najranije mladosti, pa do danas. Volim da čitam i govorim poeziju i volio sam stvarno poeziju Duška Trifunovića i veoma sam uzbuđen večeras”, istakao je Ćetković.

On je rekao da je imao čast da sluša glumce Petra Kralja i Mišu Janketića kako govori poeziju, te da je i on želio da recituje kao oni.

Direktor Kulturno – sportskog centra Slavka Brezo istakla je da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija koja ima međunarodni karakter.

U okviru manifestacije “Dani Duška Trifunovića” sutra će biti održan program za odrasle “Bukvalno tako” u kojem će učestvovati pjesnici i književnici Bogomir Mijatović, Goran Vračar, Milenko Šarac, Duško Peulja i Vid Vukelić.

Pokrovitelji manifestacije su opština Pale, grad Istočno Sarajevo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Filter 2019