Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /latinica

Piloti koji su odbili zadatak suspendovani, prebrojavaju se gas-maske i oprema

Izvor: dan.co.me

Šef Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Miodrag Bešović iz DF-a suspendovao je dva pilota helikoptera koji su odbili da prevezu Patrijarha Porfirija i Mitropolita Joanikija na ustoličenje na Cetinje, potvrđeno je portalu Dana.

Piloti helikoptera MUP-a odbili su da prevezu patrijarha i mitropolita na Cetinje u nedjelju ujutro. Zbog toga su umjesto pilota MUP-a taj zadatak izvršili piloti Vojske Crne Gore.

Jedna od fotografija koja je zabilježena tokom nemilih scena na Cetinju je i ona na kojoj je Boris Bojović sveštenik nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, sa gas-maskom na licu.

Policija je upala u zgradu Službe zaštite i spašavanja Podgorica, izuzela dokumentaciju, a u toku je prebrojavanje gas – maski, hemijskih sredstava i opreme, jer se sumnja da je dio te opreme završio kod građana koji su se na Cetinju protivili ustoličenju mitropolita Joanikija i organizovali blokadu grada, saznaje portal Dana iz pouzdanih izvora.

– Akcija je u toku, a biće još sličnih i to širom Crne Gore, jer je namjera službi bezbjednosti da istinu o događajima na Cetinju izvede do kraja i predoči je crnogorskoj javnosti – kaže sagovornik Dana, koji je želio da ostane anoniman.

Tokom trodnevne krize na Cetinju mnogi demonstranti su imali gas – maske, a korišćena su i mnoga hemijska i pirotehnička sredstva. Policija sumnja da su ona dobijena iz nekih državnih institucija, tako da će provjere biti nastavljene i narednih dana.

Filter 2019