Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Specijalizovani traktor za čišćenje snijega po šetališnim zonama

Izvor: Srna

Javno preduzeće “Komunalno” sa Pala nabavilo je specijalizovani traktor namijenjen za čišćenje snijega i posipanje šetališnih zona i trotoara čija je vrijednost 30.000 KM plus PDV.

Riječ je o traktoru sa kabinom, grnom i posipačem soli njemačke marke “dojč far”.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Komunalno” Bogdan Klačar rekao je Srni da je namjena traktora višestruka jer se sve komande i upravljački mehanizmi podešavaju iz kabine, što olakšava rad i povećava kvalitet urađenog posla.

“Traktor je malog gabarita, velike snage, ima kabinu sa grijanjem, specijalni grn i posipač soli, tako da će sve trotoare, parkovske površine i druge uže i male površine adekvatno, na vrijeme i kvalitetno biti čišćene”, ističe Klačar.

Klačar poručuje da će sada moći u kontinuitetu da uklanjaju snijeg sa javnih površina, trotoara i šetališnih zona.

“Njegov pravi značaj ćemo tek da vidimo. Nadamo se da će Pale biti uredno čišćene, da pješaci neće imati velikih problema prilikom kretanja i da ćemo spriječiti lomove, klizanja i druge povrede koje su karakteristične za zimu i poledicu”, kaže Klačar.

On ističe da preduzeće “Komunalno” ulaže maksimalne napore da Pale budu čiste i uredne, tako da su radnici ovog preduzeća parkovske klupe duž šetališne zone remontovali i ofarbali, kako bi bile na usluzi građanima.

Klačar je apelovao na sugrađane da čuvaju i ne uništavaju zajedničku imovinu.

Filter 2019