Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /latinica

Pale: ”Dani Duška Trufunovića” počinju 12. septembra

Izvor: FILTER

Tradicionalna manifestacija „Dani Duška Trifunovića“ je jedna od najdugovječnijih manifestacija koje organizuje Kulturno-sportski centar Pale, u znak sjećanja na našeg velikog pjesnika.

Prve večeri, 12. septembra sa početkom u 19 časova, održaće se poetsko veče kada će se publici predstaviti naš poznati glumac Vojin Ćetković koji će kroz stihove i anegdote prisutnoj publici približiti ljepotu pisane riječi.


U ponedjeljak, 13. septembra, sa početkom u 19.00 časova, održaće se program za odrasle „Bukvalno tako“. Omaž o Dušku govoriće poznati pisci i pjesnici: Bogomir Mijatović, Goran Vračar, Milenko Šarac, Duško Peulja i Vid Vukelić.

Takođe, u sklopu ove večeri biće i promocija knjige „Slušaj mene, a radi po svome“ autora Bogomira Mijatovića koji će ujedno i besjediti o Dušku. U muzičkom predahu učestvuje Kamerni hor iz Pala na čelu sa Jelenom Aničić, te muzičari Marijana Kapuran i Miloš Malović.

U utorak. 14. septembra, pjesnici će u jutarnjim časovima posjetiti osnovne škole na području Grada Istočnog Sarajeva i kroz program „Trikom, slikom i muzikom“ održati interaktivne časove sa učenicima.

Istog dana, u 15 časova, u Kulturnom centru Pale održaće se promocije knjige „Pobjeda u zoru“ učenika petog razreda Osnovne škole „Pale“ Lazara Jokića.

Program se dalje nastavlja proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za finaliste Konkursa za najbolji literarni rad na temu „Daljine“. U muzičkom dijelu učestvuju učenici „Škole za osnovno muzičko obrazovanje“ Istočno Sarajevo – Odjeljenje Pale.

Filter 2019