Tue. Oct 26, 2021
ћирилица /latinica

Nemiri ispred Vlade Srbije: Antivakseri bacili baklju na policiju, organi reda spriječili veće sukobe

Izvor: nedeljnik.rs

Dok traje žurka nakon završene šetnje u okviru Beograd Prajda, oko 1.000 antivaksera, koji su takođe imali svoju protestnu šetnju ulicama glavnog grada, došlo je na isto mjesto – na plato kod Vlade Srbije.

Ubrzo je prema policiji poletjela i prva baklja, prenosi Blic.

Policija pod punom opremom potom je počela da trči sa svih krajeva kako bi obuzdala antivaksere i spriječila veće nemire.

Nakon početnih tenzija, situacija se polako smiruje. Jedan od antivakserskih organizatora, počeo je da drži govor. Nakon toga su se uputili dalje ka Ulici kneza Miloša.

Jednom policajcu je pozlilo, javljaju “Blicovi” reporteri. Na lice mjesta je došla Hitna pomoć.

Ranije danas, antivakseri su sa govornice poručili da se “gnušaju” Parade ponosa. Gurali su se sa policijom i palili baklje, tako da je bilo samo pitanje trenutka kada će doći do novih incidenata.

Antiglobalistički i antivakserski protest pod nazivom „Sloboda ili ništa“, koji je počeo na Trgu Republike, bio je na pola sata zaustavljen policijskim kordonom i ogradama na početku Terazija, koje su sklonjene oko 18:30 časova, nakon što je završena Parada ponosa.

Pred policijskim kordonom su pripadnici desničarskih organizaija palili baklje i uzvikivali pogrdne parole na račun predsednika Vučića. Na čelu kolone bio je istaknut transparent „Sloga biće poraz vragu“.

Filter 2019