Wed. Oct 20, 2021
ћирилица /latinica

Lažno prijavio krađu auto dijelova, izvršioci lišeni slobode

Izvor: Policijska uprava Istočno Sarajevo

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo lišili su slobode dva lica iz Foče i to D.S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i M.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“, dok je za licem Đ.V. iz Gacka raspisana potraga i za istim se intenzivno traga, zbog krivičnog djela „Teška krađa“.

Lice D.S. se sumnjiči da je dana 16.09.2021. godine lažno prijavio da su mu nepoznati izvršioci na parking prostoru, u ulici Nikole Tesle u Istočnom Novom Sarajevu oštetili vozilo „Golf 7“, otuđivši više dijelova sa i iz istog.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su lica D.S., M.R. i Đ.V. po prethodnom dogovoru pripremili vozilo za lakše otuđenje dijelova, iste otuđili, te sakrili u kući kod lica M.T. iz Pala.

Na osnovu naredebe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, dana 17.09.2021. godine u Palama izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi M.T. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti navedeni auto dijelovi, čime je lice M.T. počinilo krivično djelo „Prikrivanje”.

Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv D.S., M.R., Đ.V. i M.T. biti dostavljen izvještaj za navedena krivična djela.

Filter 2019