Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Krenuli na Cetinje sa oružjem i drogom, uhapšena jedna osoba

Izvor: Srna

Policija je u Nikšiću danas uhapsila jednu osobu zbog oružja, a protiv druge podnijela krivičnu prijavu zbog droge, a obje su tokom saslušanja rekle da su krenule na Cetinje kako bi prisustvovale protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Iz cronogrske Uprave policije saopšteno je da je danas u 11.20 časova nikšićka policija u mjestu Bogetići pri kontroli vozila “mercedes” nikšićkih registarskih oznaka kod lica čiji su inicijali R.B. /30/ pronašli 10 grama kokaina, dok je kod LJ.Ž. /40/ pronađen pištolj marke “bernardeli” kalibra 7,65 milimetara sa 13 komada municije.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je policija prilikom kontrole vozila pronašla i šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice.

O događaju je obaviješten državni tužilac koji je naložio hapšenje LJ.Ž. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet droge.

– Od navedenih lica prikupljena su obavještenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija – navedeno je u saopštenju.

Filter 2019