Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Izložba Miloša Popovića 22. septembra u Beogradu

Izvor: FILTER

Akademski slikar Miloš Popović iz Istočnog Sarajeva u srijedu, 22. septembra, u 19.00 časova otvara samostalnu izložbu ”Prostor tišine” u Kući kralja Petra I u Beogradu. Ovo je Miloševa prva samostalna izložba u Beogradu i dolazi kao svojevrsno priznanje za sav dosadašanji uspješan rad našeg sugrađanina.

Miloš kaže da mu je izuzetna čast izlagati u ovom prostoru jer se radi o stogodišnjoj porodičnoj vili, u kojoj je živio kralj Petar 20-tih godina prošlog vijeka. Pretvorena je u reprezentativan, visoko funkcionalan objekat namjenjen organizaciji programa i događaja u oblasti kulture.

”Ovo je moja šesta samostalna izložba, a četvrta iz ciklusa “Prostor tišine”. Predstaviću se sa 11 slika rađenih uljem na platnu, nastalih u zadnje 4 godine. Dugi niz godina u meni tinja želja za izlaganjem u Beogradu. Više je razloga koji me vezuju za taj grad. Godinama unazad nisam propuštao sve značajnije događaje vezane za likovnu umjetnost. Od perioda kada je Narodni muzej bio zatvoren i samo ponekad otvarao jedan manji dio povodom retrospektivnih izložbi (Paja Jovanović, Vlaho Bukovac), do otvaranja Muzeja savremene umjetnosti, legata Petra Lubarde, Izložbe Alberta Direra i njegovih savremenika u konaku Kneginje Ljubice. Sve to su događaji zbog kojih sam rado dolazio. Zatim poznatstva sa beogradskim umjetnicima. Sve to skupa me učvrstilo u namjeri da svoj rad izložim pred beogradskom publikom.”, istakao je Popović.

Filter 2019