Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /latinica

Dr Blagojević: “Hrvoje zloupotrijebio moje podatke, iznio neistine i ugrozio moju karijeru”

Izvor: FILTER/V.Č.,M.K.

“Na privatnom fejsbuk profilu osoba pod imenom Hrvoje Vuksanović je zloupotrijebio moje lične podatke i objavio lažni post u kome iznosi brojne neistine i narušava odnose u opštini Pale, u samom
Demokratskom savezu kao i moje lične i prijateljske odnose sa gospodinom Stanišićem”, rekao je dr Predrag Blagojević, odbornik DEMOS-a u SO Pale.

On je dodao da je danas u Policijskoj upravi podnio krivičnu prijavu zbog zloupotrebe ličnih podataka, a dodaće i drugo djelo krivično djelo –  uzbunjivanje javnosti i objava lažnih podataka o policijskim organima.

“Osobu uopšte ne poznajem, a pošto je zloupotrijebila moje ime, želim da kažem nešto pobliže o toj osobi. Gospodin Vuksanović je sin Mladena Vuksanovića, poznatog srbofoba koji je napisao dnevnik najgnusnijih laži o Palama u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Podnaslov tog dnevnika se zove “111 dana sa ubicama Sarajeva”. Vuksanović u tom dnevniku poredi Paljane sa nacistima,a lokalnu vlast sa Hitlerom i sa gnušanjem govori o svojim tadašnjim sugrađanima. Dragi Paljani koji ste prijatelji na fejsbuku sa dotičnim Hrvojem, dobro se zamislite ko vam je prijatelj. Ovo je nastavak politike protiv moje porodice i genetske mržnje onih koji su pokušavali da iskorijene moju porodicu 1914. kada su svi otjerani u logor. U Drugom svjetskom ratu su nam kuće dva puta paljene i ubijen mi je prađed Risto i đed Bogdan.
Ovo je nastavak genocidne politike samo drugim i finijim sredstvima”, naveo je Blagojević.

On je dodao “da se Hrvoje Vuksanović prijavio da bude svjedok navodnih zločina u ulici Vase Miskina.” Blagojević tvrdi da je Vuksanović poslao  dopise Tužilaštvu BiH i  gradonačelnici Sarajeva, gdje se nudi da razotkrije ko stoji iza dešavanja u ulici Vase Miskina u maju 1992. godine.

“Dakle, jasna je nit koja povezuje ove antisrbe i srbomržnju na našem području. Nažalost pojedini Paljani su podržali ovaj natpis. Ja šta god da sam do sada imao, u smislu primjedbi što se tiče moje partije, sve sam rekao i ništa nisam izostavio. A uvijek sam nailazio na razumijevanje. Ja gospodina Stanišića i njegovu cijelu porodicu znam preko 30 godina”, izjavio je Blagojević.

Govoreći o tužbi, naveo je da je vidio da osoba koju će tužiti prodaje plac na Rakovcu za 39.000 evra, te da će taj iznos zahtijevati.

“Taman taj iznos da mi ispalti
za ogromnu duševnu bol i strah koji sam preživio. Taj iznos ću uplatiti za obnovu Crkve Svetog Nikole u Petrinji koja je porušena zemljotresom”, rekao je Blagojević.

Ostavio je, kaže, otvorena vrata i rok Vuksanoviću da u narednih sedam dana objavi demanti i izvinjenje.

Posebno ga je, napominje, uznemirilo to je Vuksanović osim objave na svom fejsbuk profilu, isti tekst u formi mejla poslao na adrese Doma zdravlja Pale i Kliničkog centra Republike Srpske.

“Ugrozio je moju karijeru i moju porodicu”, kaže na kraju dr Blagojević.

Filter 2019