Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

ViK: Obavještenje o osmočasovnim redukcijama vode

Izvor: FILTER

Iz KP Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo obajvještavju građane da su zbog smanjenog dotoka vode na izvorištu Tilava, primorani da uvedu osmočasovne redukcije vode, respoređene prema naseljima.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Usljed dužeg sušnog perioda u prethodnom periodu došlo je do značajnog smanjenja dotoka na izvorištu Tilava odakle se vodom snadbijevaju opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. Trenutni dotok sa izvorišta Tilava zajedno sa izvorom Toplik i Topličina ne može da zadovolji racionalnu potrošnju vode gledajući na prosječnu potrošnju prethodnih mjeseci.

Prosječna potrošnja prethodnih mjeseci bila je oko 140 l/s dok u posljednje vrijeme dostiže i do granice od 180 l/s. Usljed toga dolazi do ubrzanog pražnjenja glavnog rezervoara na filter postrojenju što nas je dovodilo u situaciju da vršimo prigušenje cjevovoda kako bi smanjili protok i time zaštitili mrežu, filter postrojenje i uredno snabdijeli prioritetne potrošače (bolnicu i dom zdravlja).

S obzirom da vremenske prognoze nisu povoljne došlo je do dodatnog smanjenja količina vode sa izvorišta Tilava (dotok 64l/s) i izvorišta Toplik i Topličina (dotok 30l/s), te iz tih razloga moramo da pristupamo redukciji u trajanju od 8 sati po naseljima koje će se svakodnevno rotirati po datom redosljedu.

Dana 11.09.2021.godine:

PRVO ZATVRANJE od 14:00 do 22:00 časova naselja: Mladičko polje (Donje Mladice 1,2,3 i 4 kao i Gornje Mladice, Bijelo polje, naselje Miroslava Berjana (Famosovo naselje), dio Kasindolskog bataljona od raskrsnice Bijelog polja do raskrsnice za ulicu Carice Milice.

DRUGO ZATVARANJE od 22:00 do 06:00 časova naselja: Vojkovići, Krupac i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vraca (ulice: dio Vojvode Radomira Putnika, naselje Prljevo Brdo, Jovana Raškovića, dio Ozrenske).

Dana 12.09.2021.godine:

TREĆE ZATVARANJE od 06:00 do 14:00 časova naselja: Dobrinja 1 , ulica Vasilija Grđića, i Pavlovac (ulice: Filipa Višnjića, Pavlovića, Zorana Borovine, Grabska, Gatačka i dio Kasindolskog bataljona od broja 17 do broja 83-neparni brojevi).

ČETVRTO ZATVARANJE od 14:00 do 22:00 časova naselja: Toplik od česme u Topliku prema ETF-u, ulice: Đure Jakšića,dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice, dio Hilandarske ulice i dio Dečanske ulice.

Naknadno zatvaranje se ponavlja istim resdoslijedom od 13.09.2021. godine.

Ostala naselja koja nisu pomenuta zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji, o čemu će biti blagovremeno obavješteni.

Molimo građane za razumijevanje i da vodu troše racionalno.”

Filter 2019