Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /latinica

Bolnica “Srbija”: U izdvojenom kovid odjeljenju ima kiseonika za tri dana

Izvor: Srna

Centralni objekat Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu trenutno raspolaže dovoljnim zalihama medicinskog kiseonika, a izdvojeno kovid odjeljenje količinama dovoljnim za tri dana, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao da objekat centralne zgrade ima devet tona kiseonika.

“Ulazimo u manji problem sa izdvojenim kovid odjeljenjem, kojem kiseonik dopremamo u bocama. Budući da imamo potpisan ugovor o snabdijevanju sa firmom od koje većina bolnica u Republici Srpskoj nabavlja, nadamo se da neće biti problema u vezi sa budućim isporukama”, naveo je Šešlija.

Prema njegovim riječima, kiseonik koji Bolnica “Srbija” nabavlja do sada je bio ispravan i posjedovao je sertifikate o neophodnoj ispravnosti.

“Naši medicinski radnici nisu imali problema prilikom korištenja kiseonika i davanja kiseoničke terapije pacijentima. Uz svaku isporuku kiseonika dobili smo potvrdu koju nam dostavlja dobavljač i potvrdu o ispravnosti kiseonika, tako da možemo reći da je riječ o medicinskom kiseoniku čistoće 99,5 odsto”, istakao je Šešlija.

Filter 2019