Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić: Njegovati tradiciju saborovanja kod Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni da će sutra prisustvovati obilježavanju slave Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu, te da je ponosan što je tradicija saborovanja zadržana.

Ćosić je rekao da je pozvao načelnike svih šest opština koje su u sastavu grada Istočno Sarajevo da sutra prisustvuju obilježavanju slave Hrama.

„Narod ovog kraja treba podsjetiti na 1940. kada je taj hram izgrađen i osveštan. Tada je bilo 50.000 vjernika“, podsjetio je Ćosić.

Ćosić, koji je bio kum Hrama 2016. godine, rekao je da će ove godine Hramu kumovati Dragan Ostojić, privrednik iz Istočnog Sarajeva.

„Tradiciju da kumuju ljudi kako iz Sarajeva, tako i iz Istočnog Sarajeva treba zadržati i nadam se da će se, bez obzira na sve u slove u porti Hrama okupiti veliki broj vjernika“, rekao je Ćosić.

Gradonačelnik je poručio da saborovanje oko tri najznačajnija pravoslavna objekta u Sarajevu, Stare crkve na Baščaršiji, Saborne crkve i Hrama Preobraženja Gospodnjeg, nikada ne smije prestati.

„Bez obzira što smo mi sada vezani za Istočno Sarajevo, uvijek moramo držati tu vezu da se zna odakle smo došli“, poručio je Ćosić.


Filter 2019