Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Šehovac: Pritvor Savčiću – dokaz da Sudom BiH vlada SDA

Izvor: Srna

Određivanje pritvora generalu Milomiru Savčiću je još jedan dokaz da je BiH neodrživa izmišljena tvorevina, da Sudom BiH i dalje vlada SDA, Bakir Izetbegović i Alijini poslušnici koji na sve načine pokušavaju da centralizuju BiH, što im neće uspjeti, izjavio je Srni predsjednik Skupštine Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Goran Šehovac.

– Što se mene kao borca, građanina Republike Srpske, a mogu reći i BiH tiče, ovo je jedna velika sramota. Neshvaljivo je da se Tužilaštvo i Sud BiH ovako igraju sa emocijama generala i pravih vojnika koji su se borili u Vojsci Republike Srpske, a koji ni u jednom momentu nisu počinili ni jedan ratni zločin, što oni na silu hoće da nam pripišu – rekao je Šehovac.

Šehovac smatra da je ovo jedinstvena prilika da srpski političari, vlasti i opozicija, jedinstvenim stavom stanu iza generala Savčića, nekadašnjeg komandanta Zaštitnog puka Vojske Republike Srpske.

– General Savčić je puno dao za Republiku Srpsku. On je bio i moj komandant i nas, mlade vojnike, nikada nije učio da činimo ratne zločine, nego da uvijek budemo časni i na ponos uniforme koju smo nosili! – naglasio je Šehovac.

Kada je u pitanju BiH, Šehovac smatra da sve treba bojkovati, te da današnja sramotna odluka Suda BiH nije znak pomirenja, nego raspada BiH.

Sud BiH odredio je pritvor generalu Milomiru Savčića zbog kršenja mjera zabrane, izjavio je Srni Savčićev advokat Miodrag Stojanović, koji je najavio žalbu na ovu odluku. 

Filter 2019