Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Filipović: Hvala Srbijo, privilegija je bila biti kapiten

Izvor: Tanjug

Hvala na divnom dočeku, moram da ispravim sve vas, ja sam samo jedan od 13 veličnastvenih, velika je privilegija biti dio ekipe, a onda biti i kapiten na kraju ove divne epizode, najljepšeg i za neke od nas posljednjeg plesa, rekao je vaterpolista Srbije Filip Filipović.

Zlatni vaterpolisti, olimpijski šampioni, danas su doputovali u Beograd, a za sedmoricu igrača, Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, Gojka i Duška Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića, OI u Tokiju su bile posljednje reprezentativno takmičenje.

– Hvala što smo vjerovali, hvala našem treneru, što nas je trpio, vjerovao, potajno i plakao, molio se da se sve završi kako se završilo. Vrijedilo je svakog sekunda trening, utakmica i onoga van bazena. Siguran sam da smo učinili ponosnu cijelu naciju, famliju, prijatelje. Mnogo je žrtve i odricanja, ali kada se ovako završi, sve dobije viši smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas – rekao je Filipović na konferenciji za medije.

Golman Branislav Mitrović zahvalio se svima na podršci.

– Nema mnogo šta da se kaže, osvojili smo drugo zlato, najveći uspjeh. Samo mi znamo koliko smo se trudili za ovaj uspjeh. Hvala podršci, hvala ekipi na svemu što smo uradila. Živjela Srbija – rekao je Mitrović.

Stefan Mitrović odgovor na pitanje dao je tako što je počeo da pjeva pesmu “A sad adio”, u čemu mu se pridružila cijela ekipa.

Selektor Dejan Savić bio je kratak, nakon što ga je pjesma rasplakala.

– Nemam šta da kažem, stvarno. Daćete mi malo vremena da se smirim – rekao je Savić.

Filter 2019