Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

U Palama sinoć odigrana predstava “Deset naprema jedan”

Izvor: FILTER/D.L.

U sali Kulturno – sportskog centru Pale sinoć je izvedena pozorišna predstava „Deset naprema jedan“ po tekstu i režiji poznate glumice Tatjane Kecman.

Glumica Tatjana Kecman, autor teksta i glavni lik u predstavi „Deset naprema jedan“, istakla je da predstava govori o deset različitih žena čiji su likovi prikazani kroz svakodnevne životne situacije.

„U predstavi glumim deset žena različitih karaktera i životnih sudbina, ali svako od nas će te žene prepoznati u nekoj od žena iz našeg okruženja. Veoma je zanimljivo biti u koži neke naše tetke, bake, majke, sestre, jer to su, u suštini, dame iz našeg komšiluka. Kada su u pitanju žene koje glumim u predstavi, primijetila sam da muškarci vole ozbiljne i jake, ali istovremeno i nježne žene“,  istakla je Kecmanova.

Direktor „Kulturno – sportskog centra“ Pale Slavka Brezo, zahvalila je Tatjani Kecman za izvođenje ove predstave u Palama i dodala da će publika imati priliku i narednih dana da uživa u raznovrsnom kulturnom porgramu koju je pripremio Kulturni centar.

“Jedan od razloga zašto smo odlučili da predstava ‘Deset naprema jedan’ bude dio kulturnog programa ‘Gospojinskih svečanosti’ jeste to što je svima nama potrebno više komedije i smijeha u današnjem vremenu. Tatjana je veoma poznata nama i našoj publici. Jedan dio života provela je u Sarajevu, tako da možemo reći da je naše gore list. Drago mi je što je publika uživala u predstavi“, istakla je Brezo.

Načelnik opštine Pale zahvalio je upravi „Kulturno – sportskog centra“ Pale za organizaciju predstave, te dodao da će opština uvijek podržavati kulturne događaje. 

„Lijepo je večeras biti u paljanskom Kulturnom centru, naročito nakon perioda virusa korona. Drago mi je da imamo kulturnih dešavanja u Palama, a vidi se i po posjeti da su ljudi zainteresovani za ovakve manifestacije. Mislim da je Tatjana Kecman uradila odličan posao, a da je publika uživala“, rekao je Jugović.

Predstava „Deset naprema jedan“ predstavlja pitku i laganu komediju u kojoj glavna glumica nastoji da razotrkije žene i otkrije njihve maske, igre i sitne laži.

Bez mnogo poteškoće, Kecmanova je u pomenutoj predstavi odigrala deset žena različitih karaktera: Seljančica iz Vojvodine, Bosanka koja ne izlazi iz teretane, žena s juga Srbije, glasna žena, bogata, problematična kćerka, plavuša…

U nastavku kulturnog programa,  u Kulturno – sportskom centru biće održana promocija knjige o Nebojši Glogovcu pod nazivom „Glogi“ autora Aleksandra Đurišića.

Promocija je predviđena za 26. avgust 2021. godine sa početkom u 19.00 časova.

Filter 2019