Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /latinica

U Palama promovisana knjiga „Glogi“

Izvor: FILTER/D.L.

Pisac Aleksandar Đuričić sinoć je u prostorijama Kulturnog centra u Palama promovisao knjigu pod nazivom „Glogi“.

Knjiga „Glogi“ govori o životu jednog od najvećih glumaca srpske kinematografije 21. vijeka, Nebojši Glogovcu. Po riječima Aleksandra Đuričića, pisanje ove knjige bilo je jedno uzbudljivo putovanje na kojem je proveo godinu dana istražujući lik, djelo i život pomenutog glumca.

„Ovo je knjiga o jednom velikom i zanimljivom čoveku. Radeći na ovoj knjizi, otkrio sam mnogo detalja. Zanimalo me šta se krije iza te ličnosti koja je tako velika u glumačkom i umetničkom smislu i otkrio sam da se krije jedan koloritni karakter. Čovek, osim toga što je vrhunski dočaravao likove u serijama na ekranu, on je bio i odličan pesnik. Imao je veliku strast i prema motorima, vožnji, vajao je, igrao je table i sve to je radio punokrvno i sa strašću i to izbija sa stranica ove knjige“, istakao je Đuričić.

Direktor Kulturno – sportskog centra Slavka Brezo zahvalila je svim posjetiocima koji su svojim prisustvom uveličali veče.

„Večeras je zaista posebno veče u Kulturnom centru jer smo organizovali promociju knjige „Glogi“ našeg poznatog pisca, Aleksandra Đuričića. Svi znamo koliko je Glogovac bio poseban, a naši sugrađani su imali priliku da čuju sve o Glogovcu, njegovim prvim ljubavima, životu iza kamera, kao i o svim njegovim usponima i padovima“, istakla je Brezo.

Boško Jugović načelnik opštine Pale istakao je da promocija knjige „Glogi“ predstavlja jedan od najupečatljivijih događaja jer govori o glumcu koji je ostavio neizbrisiv trag kroz svoja djela.

„Kažu da čovjek živi onoliko koliko žive njegova djela i sigurno je da je Aleksandar Đuričić, koji je autor knjige, preuzeo obavezu da na određen način produži ta njegova djela, i zbog toga svi treba da smo mu zahvalni imajući u vidu kakav je glumac i umjetnik bio Nebojša Glogovac.“, istakao je Jugović.

Brojni posjetioci koji su prisustvovali promociji knjige „Glogi“ izrazili su zadovoljstvo na organizaciji jednog ovakvog događaja koji im je omogućio da se na dublji način upoznaju sa životom i djelom omiljenog glumca Nebojše Glogovca.

„Kroz život sam pogledala sve njegove filmove, od Nebeske udice, Klopke, Ustava Republike Hrvatske i mnogih drugih koji su fantastična djela za svakog glumca a ne samo za jednog Nebojšu.. Naš Glogi je mogao još mnogo toga da pruži ali i za tako kratko vrijeme je ostavio neizbrisiv trag“, istakla je Vanja Jugović.

„Čast mi je da čujem nešto o svom omiljenom glumcu, Nebojši Glogovcu. Jako sam ga volio i nažalost, veliki glumac je prerano preminuo. Želim da izrazim zahvalnost Kulturnom centru koji je organizovao jednu ovakkvu promociju. Moje sjećanje na Nebojšu Glogovca je stalno. On je jedan velikan od glumca i svakako da ću i ovu knjigu rado pročitati“, istakao je Dragoljub Kovančić, jedan od posjetilaca promocije.

Filter 2019