Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnoj Ilidži otvoren Klub za aktivno i zdravo starenje “Aktiva”

Izvor: FILTER/M.K.

U Istočnoj Ilidži je otvoren Klub za aktivno i zdravo starenje “Aktiva”. Klub je opremljen sredstvima Opštine i USAID-a, a zamišljen je kao mjesto okupljanja penzionera, ali i nešto mlađih sugrađana.

Klub za druženje, aktivno i zdravo starenje „Aktiva“ nalazi se u naselju Kula i od danas su vrata otvorena za sve građane, prvenstveno, starije životne dobi. Ovdje su opremljene čitaonica, zajednički prostor za boravak, kuhinja, te sala za vježbanje korektivne gimnastike.

„Družićemo se svakodnevno. Mogu dolaziti svi naši sugrađani, ne samo starije životne dobi. Naravno, to je klub sa lijepim ambijentom gdje se može provesti lijepo vrijeme uz knjigu, razne sekcije. Vremenom ćemo vidjeti kako će to sve izgledati a danas smo zaista sretni i zadovoljni“, izjavila je Rajka Simanić, koordinator „Aktive“.

Klub „Aktiva“ rezultat je projekta koji je pokrenut prije godinu dana. Realizuju ga Opština Istočna Ilidža i USAID u okviru programa podrške marginalizovanim grupama.

„Zahvaljujem se i Udruženju penzionera, Centru za socijalni rad i Gradskoj razvojnoj agenciji. Naša je namjera da po ovom primjeru u svim mjesnim zajednicama, a to su Vojkovići, Dobrinja, Mladičko polje i Kasindo, imamo jednu ovakvu kancelariju“, rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Aziz Đipa, direktor USAID Programa podrške marginalizovanim grupama rekao je da USAID plasirao 40.000 KM zajedno sa sredstvima lokalne zajednice i da se nadaju se da će u Istočnoj Ilidži imati još uspješnih priča.

Prostor će penzionerima mnogo značiti, kažu nam oni koji su došli već prvog dana.

„Nema nekih posebnih sadržaja za penzionere da bismo mogli da koristimo slobodno vrijeme koje imamo. Ovo će biti savršeno, imaćemo sve zastupljeno od druženja, društvenih igara, predavanja, ljekarskih pregleda i savjeta“, rekla je Slavica Vučković.

Namjera je da posjetioci kluba učestvuju u kreiranju sadržaja i aktivnosti jer ipak je ovaj prostor napravljen za njih i posvećen njihovom aktivnom i zdravom životu.

Filter 2019