Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu za školarce

Izvor: Srna

Evropsko prvenstvo u boksu za školarce, na kojem učestvuje oko 250 takmičara iz 24 zemlje, svečano je večeras otvoreno u Istočnom Novom Sarajevu.

Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Mario Đuran izjavio je novinarima da je Istočno Sarajevo grad sporta, te podsjetio da nakon otvaranja Evropskog prvenstva u boksu počinje ceremonija otvaranja kvalifikacione biciklističke trke za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će biti održano u oktobru u ovom gradu.

On je naveo da je ovaj impozantni sportski događaj kruna rada bokserskih saveza Republike Srpske i BiH.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da su ovo takmičenje podržale sve opštine u sastavu grada, čime su pokazali i sportsko jedinstvo i spremnost za organizaciju najvećih sportskih takmičenja.

“Veliku zahvalnost treba iskazati i Bokserskom savezu Republike Srpske, kao i bokserskim klubovima sa ovog područja, te ostalim sportskim entuzijastima Istočnog Sarajeva”, rekao je Ćosić, koji je uvjeren da će takmičari na ovom prvenstvu ostvariti zapažene rezultate i kući ponijeti prelijepe utiske iz Istočnog Sarajeva.

On ističe da je za grad Istočno Sarajevo veoma važna i organizacija kvalifikacione biciklističke trke za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, kao i Balkansko prvenstvo u džudou, koje će krajem avgusta biti održano na Palama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je ponosan zbog održavanja ovog veoma značajnog međunarodnog sportskog događaja.

“Uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo u svijet poslati lijepu sliku o našem gradu”, poručio je Katić i dodao da je divna vijest da će Istočno Sarajevo ovih dana biti evropska prijestonica boksa i biciklizma.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je za lokalnu zajednicu na čijem je čelu velika čast organizacija ovog bokserskog prvenstva i svim takmičarima poželio da ostvare što bolje rezultate, a da u slobodnim trenucima uživaju u gostoprimstvu građana Istočnog Sarajeva.

Božović je podsjetio da su plamen bokserske vatre u ovom gradu zapalili Bokserski klub “Ratnik” i njegov predsjednik Bojan Mičić.

Član Organizacionog odbora Dejan Romić rekao je ranije Srni da je organizacija Evropskog prvenstva komlikovana, jer je riječ o najnižoj uzrasnoj kategoriji djece koja boksuju, ali i zbog trenutne epidemiološke situacije.

“Od održavanja Evropskog olimpijskog festivala mladih /EJOF/ ovo će sigurno da bude najveći sportski događaj u Istočnom Sarajevu. Imaćemo takmičare iz Litvanije, Letonije, Estonije, Gruzije, Rusije, Turske, Poljske, Italije, Španije… Praktično, čitava Evropa dolazi u naš grad”, istakao je Romić, koji je i šef Kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je podsjetio da je odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljeno prisustvo publike manifestacijama, uz pridržavanje jasnih preporuka Instituta za javno zdravstvo – razmak i zaštitna maska.

Publika će svaki dan od petka do četvrtka, 13. do 19. avgusta, moći da prisustvuje mečevima od 18.00 časova. Polufinalni i finalni mečevi su 19. i 20. avgusta, koje će zainteresovani moći da prate i u prenosu na programu “Arena fajt”.

Ova sportska manifestacija održava se od 10. do 21. avgusta, u okviru lokalne ljetne manifestacije.

Večeras od 18.00 časova počinju preliminarne borbe, u kojima učestvuju dječaci i djevojčice rođeni 2008. i 2009. godine.

Organizatori Evropskog prvenstva u boksu za školarce su Bokserski savezi Republike Srpske i BiH, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te grad Istočno Sarajevo.

Filter 2019