Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Poljski ambasador u posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

U posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo danas je boravio ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Jaroslav Lindenberg i Miloš Pienkovski, rukovodilac Odjeljenja za politiku i ekonomiju/konzul Republike Poljske.

U okviru posjete ambasador Lindenberg se sastao sa načelnikom opštine Jovanom Katićem, a sastanku su prisustvovali i Aleksandar Kostović, zamjenik načelnika, Vedran Jovančić, predsjednik Skupštine opštine i Dejan Romić, šef kabineta.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima saradnje naše opštine sa Poljskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućnostima ostvarivanja saradnje sa partnerskim opštinama iz Republike Poljske. Takođe, bilo je riječi i o uspostavljanju što uspješnije saradnje iz oblasti kulture i umjetnosti putem izložbi, te projekcijom filmova pod nazivom „Dani poljskog filma“.

Ambasador Lindenberg, u pratnji delegacije Opštine Istočno Novo Sarajevo, nakon sastanka posjetio je gradilište novog pozorišta, novootvorenu sportsku dvoranu i Trg Republike Srbije.

Filter 2019