Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /latinica

Počeo “Tamoza kup olimpijskih nada”

Izvor: FILTER/D.L.

Međunarodni košarkaški turnir “Tamoza kup olimpijskih nada” svečano je otvoren sinoć u dvorani Sportsko-poslovnog centra „Peki“ u Palama.

Jedan od učesnika turnira, Marko Mijović KK „Partizan Pale“ istakao je da je za njega velika čast biti dio jedne sportske manifestacije kao što je „Tamoza kup“, te dodao da se nada dobrim rezultatima u nastavku takmičenja.

„Već smo odigrali jednu utakmicu i nažalost, nismo pobijedili. U nastavku takmičenja nadamo se boljim rezultatima kao i pobjedama u Lukavici“, rekao je Mijović.

Boris Jokanović, trener „Igokee“ iz Aleksandrovca, istakao je da je ovogodišnja organizacija „Tamoza kupa“ na visokom nivou, te poželio sreću svim učesnicima na turniru.

„Došla je naša kadestka ekipa, 13 igrača i dva trenera. Očekivanja su da prođe sve u sportskom duhu i fer-pleju, da se družimo i zabavimo. Želim da svim ekipama poželim mnogo sreće i da znanje i bolja priprema pobijede. Sve pohvale organizatorima“, istakao je Jokanović.

Jedan od organizatora turnira Bogdan Stanojević zahvalio se svima koji su dali podršku da se turnir organizuje deveti put zaredom, te izrazio nadu da se i u narednom periodu nastavi sa tom tradicijom.

„Utisci su fantastični i moram da pohvalim maksimalno zalaganje svih ekipa, bez obzira na to što turnir nema takmičarski karakter, već je promotivnog i afirmativnog karaktera. Kada mladi igrači dođu u poziciju da igraju jedni protiv drugih, tu nema lako ćemo, već svi zapnu do maksimuma i, za ovaj prethodni period bez intenzivnih treninga, nivo košarke je izuzetno dobar“, rekao je Stanojević

Promoter turnira “Tamoza kup olimpijskih nada” Zoran Stevanović, rekao je da je organizovanje ovog turnira od velikog značaja za mlade košarkaše.

„Nadam se da će ovaj turnir trajati još mnogo godina, jer je mnogo značajan za mlade ljude i košarku, ali i za ljubitelje sporta u Palama i na Jahorini. Već godinama sam zvanični promoter kampa i ovo mi je treća godina da dolazim u Pale”, rekao je Stevanović.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, zahvalio je organizatorima na oranizaciji jednog ovako značajnog sportskog događaja koji okuplja brojne košarkaške klubove.

„Ovo je deveti put da se „Tamoza Kup“ održava u Palama. Ove godine nastupiće oko stotinjak igrača kadetskog uzrasta. Važno je naglasiti da je tu i pedagoška priča, kamp za sudije, i oni, prije svega, promovišu opštinu Pale i Jahorinu na najbolji mogući način“, istakao je Jugović.

Na turniru učestvuju omladinske kategorije Košarkaškog kluba „Partizan“ iz Beograda, „Partizan Pale“, „Bosna“ i „Koš“ iz Sarajeva, „Igokee“ iz Aleksandrovca i KK „Bijeljina Plus“ iz Bijeljine.

Filter 2019