Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Potpisan Sporazum o besplatnom mjerenju gustine kostiju za penzionere u ZU ”Master Fizikal”

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Na inicijativu Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo danas je potpisan Sporazum o saradnji sa Zdravstvenom ustanovom ambulanta za liječenje, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju “Master Fizikal“ Istočno Novo Sarajevo, a koja se obavezuje da će obezbijediti besplatno mjerenje gustine kostiju za penzionere sa prebivalištem na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.

Sporazum o saradnji potpisali su načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i direktor Zdravstvene ustanove „Master Fizikal“ Bojan Pavlović.

Direktor Pavlović, ističe da će preglede penzionera vršiti stručni tim ove zdravstvene ustanove, te da denzitometrija predstavlja medicinski pregled kojim se procjenjuje mineralni sadržaj kostiju i izračunava mineralna gustina za procjenu čvrstoće kostiju snimanjem najsavremenijim aparatom i DEXA metodom.

„DEXA precizno mjeri koliko su čvrste kosti i jedini je način za dijagnostifikovanje osteopenije i osteoporoze“, rekao je Pavlović.

Načelnik Katić ovom prilikom je rekao da će Opštinska uprava u saradnji sa Udruženjem penzionera i Mjesnim zajednicama naše opštine, obezbijediti spisak penzionera koji iskažu zainteresovanost za pomenuti pregled kostiju, a isti će dostaviti zdravstvenoj ustanovi.

„Još jedno veliko hvala doktoru Bojanu Pavloviću i kompletnom timu ove Zdravstvene ustanove na pruženoj prilici za ovakav vid saradnje“, istakao je Katić.

Filter 2019