Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /latinica

Požar u kanjonu Tare lokalizovan, splavarenje bezbjedno

Izvor: Srna

Požar u kanjonu Tare u potpunosti je lokalizovan i nema opasnosti po turiste koji splavare ovom rijekom, saopšteno je iz preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.

Direktor Nacionalnog parka Durmitor Pero Popović izjavio je da je Služba zaštite ovog nacionalnog parka, obilaskom i osmatranjem terena, danas utvrdila da je požar lokalizovan.

– S tim u vezi, procijenjeno je da nema opasnosti po turiste, posebno u dijelu koji je prethodne sedmice bio kritičan, od Žugića luke do Radovan luke – rekao je Popović.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore su, imajući u vidu negativne posljedice po biljni i životinjski svijet, apelovali da se svi korisnici prostora sa najvećom pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima zaštićenih područja.

Oni su pozvali posjetioce nacionalnih parkova da izbjegavaju aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara.

Zbog širenja požara u kanjonu Tare, od 15. avgusta je postojala izvjesna opasnost po lica koja splavare rijekom od obrušavanja nagorjelog drveća i kamenja, navodi se u saopštenju.

Filter 2019