Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Povećan broj saobraćajnih nezgoda u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u proteklih sedam mjeseci evidentirano je 390 saobraćajnih nezgoda, što je za 5,7 odsto više u odnosu na isti period lani, kada se dogodilo 369, rekla je Srni portparol Policijske uprave Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je naglasila da su, od ukupnog broja nezgoda, tri sa poginulim licima, 23 sa teško povrijeđenim i 62 nezgode sa lakše povrijeđenim licima.

Ona je istakla da je ukupno povrijeđeno 129 lica, od kojih su tri smrtno stradala, 26 lica teže su povrijeđena, dok ih je 100 zadobilo lakše povrede.

“Saobraćajne nezgode se najčešće dešavaju po danu u periodu od 12.00 do 16.00 časova, a najčešći uzroci su brzina neprilagođena stanju i uslovima puta, u ovom slučaju registrovali smo 98 takvih saobraćajnih nezgoda, zbog nedržanja odstojanja 51 nezgodu, a zbog vožnje unazad 50 saobraćajnih nezgoda”, navela je Stokanovićeva.

Stokanovićeva je rekla da pripadnici Policijske uprave, s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, kontinuirano sprovode preventivno-represivne mjere i radnje kroz redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kroz akcije kontrole brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, te kontrole vožnje pod dejstvom alkohola.

Prema njenim riječima, u toku je republička preventivno represivna akcija “Vozi oprezno putuj bezbjedno”, koja traje u periodu jul-avgust, a čiji je cilj smanjenje broja poginulih u saobraćaju.

Filter 2019