Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Парађина смијењен, Живковић привремени предсједник Скупштине БО Пале

Извор: Срна/Филтер

Скупштина Борачке организације општине Пале, коју је сазвао Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада, данас је разријешила дужности предсједника Скупштине Михајла Парађину и именовала Радослава Живковића као привременог предсједавајућег са ограниченим мандатом.
На сједници је донесена и одлука о колективном чланству Удружења бораца “Бели вукови” у Борачку организацију Пале.

Предсједник Скупштине Мјесне Борачке организације Пале Саша Kнежевић рекао је новинарима да су данас донесене и важне одлуке о одржавању ванредних избора у преостале три мјесне борачке организације – Јасик, Брезовице и Мокро, након чега ће бити изабрано ново руководство Борачке организације општине Пале.

“Српски народ је склон томе да запоставља своје темељне вриједности, историју, традицију и језик, па су тако и у Палама запоставили борачку организацију. Већ шест мјесеци покушавамо да вратимо дигнитет Борачке организације општине Пале“, изјавио је Kнежевић.

Он каже да је дошло вријеме да борци напокон схвате да имају право да бирају и да буду бирани.

Према његовим ријечима, на данашњој Скупштини су се бавили предзадњим кораком, односно тиме да “смијене досадашње функционере који су мислили да по неком комунистичком принципу могу бити доживотни предсједници”.

Данашњој сједници због приватних обавеза није могао присуствовати предсједник Борачке организације Републике Српске, генерал Миломир Савчић.

Сједници су присуствовали градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Пале Бошко Југовић и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

Градоначелник Ћосић је рекао да поред општинске управе, градска управа је такође та која има обавезу да сарађује са оним људима који представљају борачку популацију.

Он је истакао да ће се увијек одазвати сваком скупу бораца Војске Републике Српске.

“Ови људи ће увијек имати подршку Градске управе Источно Сарајево”, поручио је Ћосић.

Према његовим ријечима, борачка популација треба да буде апсолутно јединствена, а вечерашњи скуп је одраз масовности, људи који желе да се укључе у токове, кроз мјесне организације, кроз борачку и то је неоспорно.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је важност и улогу борачке популације у овој локалној заједници, те скренуо пажњу на двије важне ствари у овом случају.

“Овдје смо да скренемо пажњу на то да Борачка организација треба да води рачуна о општем статусу бораца и породица погинулих бораца, да води рачуна о очувању Републике Српске“, истакао је Југовић.

Југовић је навео да ће општина Пале подржати све активности Борачке организације и пронаћи што квалитетнија рјешења да се побољша статус борачке популације у овој општини.

Данашњој сједници Скупштине Борачке организације општине Пале, која је одржана у сали Kултурног центра, присуствовао је велики број демобилисаних бораца Војске Републике Српске, који су једногласно подржали одлуку о разрјешењу дужности досадашњег предсједника Скупштине општине Борачке организације Пале Михајла Парађине.

Filter 2019