Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Prikupljeno 66 doza krvi

Izvor: Srna

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi na Palama, koja je organizovana u okviru Gospojinskih svečanosti, prikupljeno je 66 jedinica dragocjene tečnosti.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić rekla je da su bila prijavljena 82 davaoca, ali da, zbog zdravstvenog stanja, nisu bili svi u prilici da daruju krv.

Ona je navela da su danas imali 15 davalaca koji prvi put daruju krv, dodajući da je to lijepa vijest za sve.

Član Upravnog odbora Udruženja Marijana Krsmanović zahvalila je svima koji su učestvovali u akciji, koju je organizovalo Udruženje, i na taj način pomogli onima kojima je pomoć neophodna.

Ona je zahvalila pripadnicima Oružanih snaga BiH iz paljanske kasarne “Miloš Obilić” što su se u velikom broju odazvali današnjoj akciji.

“Još jednom smo pokazali da su Paljani veoma humani. Želim svima da poručim da se ponašaju u skladu sa našim sloganom, a to je `Daruj od srca, daruj krv`”, naglasila je Krsmanovićeva.

Mirna Milošević Ašonja, ljekar u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, istakla je da je značaj dobrovoljnog davanja krvi višestruk, te pozvala sve zdrave i punoljetne osobe da se i ubuduće odazovu ovakvim i sličnim aktivnostima.

“Ova akcija će mnogo značiti onima kojima je potrebna najdragocjenija tečnost, a ovo je već druga akcija Udruženja u avgustu. S obzirom na to da u Bolnicu `Srbija` dolaze gostujući profesori i izvode se komplikovanije operacije trebaće nam više jedinica krvi”, rekla je Ašonja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je organizatoru današnje akcije, kao i svim stanovnicima opštine Pale koji su se odazvali i pokazali veliku humanost.

“Sve pohvale za Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, jer su pokazali humanost, a ovo nije prvi put da nas pozitivno iznenade ovakvom akcijom”, naglasio je Jugović.

Današnja akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je povodom krsne slave i Dana opštine Pale – Velike Gospojine.

Filter 2019