Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Pedijatar počeo sa radom tri puta sedmično u Domu zdravlja

Izvor: Srna

U paljanskom Domu zdravlja sa radom je počeo novi pedijatar koji će usluge pružati tri puta sedmično, rekao je Srni direktor ove zdrvastvene ustanove Ivan Šarac.

Šarac je rekao da je riječ o ozbiljnom ljekaru iz sokolačkog Doma zdravlja “Dr Ljubomir Ćeranić” Adrijani Stanar, koja im je izašla u susret i ponudila svoje usluge.

“Usluge pedijatra po evidenciji Doma zdravlja Pale koristi 1.431 dijete, a doktorica će dolaziti ponedjeljkom, srijedom i petkom”, naveo je Šarac i zahvalio Stanarevoj što je pomogla u ovome periodu kada je dosadašnji pedijatar prihvatio radni angažman na drugom mjestu.

Prema njegovim riječima, zdravstvena ustanova će pokušati da nađe još jednog pedijatra da bi upotpunila i preostala dva dana.

“Raspisali smo javni konkurs, objavljen je na sajtu Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, ‘Glasa Srpske’, u Službenom glasniku Republike Srpske, pa očekujemo u roku mjesec dana da se neko javi. Ako ne budemo našli rješenje, nekoga od mladih ljekara poslaćemo na specijalizaciju”, poručio je Šarac.

Doktor Stanar će svoje usluge pružati ponedjeljkom i petkom od 7.30 do 15.00, a petkom od 15.00 do 19.30 časova.

Svi pacijenti mogu se informisati putem Službe za pedijatriju.

Filter 2019