Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Izvještaj zbog sumnje u nedozvoljenu proizvodnju i promet droga

Izvor: RTRS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeće u narednom periodu Izvještaj protiv lica inicijala NJ.Č. i T.P. zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a kažu da su na osnovu prikupljenih informacija i usmene naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu, 25. avgusta, pripadnci Uprave za organizovani i teški kriminalitet i pripadiici Policijske uprave Istočno Sarajevo izvršili pretres na devet lokacija na području opštine Pale, tokom kojer su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj indijske konoplje u laboratorijskim uslovima.

– Tokom ovih aktivnoti slobode su lišena lica inicijala NJ.Č, T.P, S.P, i M.B, koji su nakon kriminalističke obrade pušpteni na slobodu. U pretresima navedenih lokacija je takođe oduzeto više telefova, nosača za SIM kartice, dva pancira i određena elektronska oprema – dodaje se u saopštenju.

Nezvanično saznajemo da su predmeti oduzeti od lica Njegoša Čode.

U vezu sa navedenim krivičnim djelom, kako nezvanično saznajemo, dovode se i lica Tomislav Petrović, Miloš Obradov, Strahinja Pandurević i  Miloš Baričanin.

Lišeni slobode su Njegoš Čodo, Tomislav Petrović, Strahinja Pandurević i Miloš Baričanin.

Izvršeni su pretresi na devet lokacija na području opštine Pale i to kuće, pomoćni objekti, stanovi i druge prostorije, vozila koja koriste Tomislav Petrović, Miloš Obradov, Njegoš Čodo, kao i restoran i kafe Domino, vlasništvo Dragoslava Savića i Aleksandra Ćulina, kao i Sportsko-rekreacionog centra i pansiona u vlasništvu Zorana Ćosića.

Prilikom pretresa navedenih lokacija i vozila pronađeno je i oduzeto više telefona, nosač za SIM kartice, kod Tomislava Petrovića takođe su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj opojne droge u laboratorijskim uslovima, dva pancira i određena elektronska oprema.

Filter 2019