Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Danas košarkaški turnir, promocija knjige i Festival roka i zanatskog piva

Izvor: Srna

U okviru „Gospojinskih svečanosti“ povodom Dana opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice danas će biti otvoren košarkaški turnir „Tamoza kup-Pale 2021“ i promovisana knjiga o Nebojši Glogovcu pod naslovom „Glogi“, autora Aleksandra Đurišića.

Otvaranje košarkaškog turnira planirano je u 17.00 časova, a promocija knjige o Nebojši Glogovcu u 19.00 časova u sali Kulturnog centra.

Od 20.00 časova na Studentskom trgu uslijediće Festival roka i zanatskog piva – nastup demo hard-rok bendova.

Za sutra u 17.00 časova predviđeno je otvaranje memorijalnog košarkaškog turnira „Bogdan Boća Lučić“ na sportskim terenima Stanica Pale.

Istog dana biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Pale od 18.00 časova u Kulturnom centru, nakon čega će u 20.30 časova nastupiti grupa „Kerber“ na Studentskom trgu Pale.

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena arhijerejska liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju.

U 12.30 časova planirano je otvaranje novog objekta Dječijeg centra „Bubamara“ Pale, dok će u 13.00 časova biti lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu „Kometa“.

Istog dana u 16.30 časova planirano je otvaranje Balkanskog prvenstva za juniore u džudou u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, dok je u 19.30 časova zakazana Svečana akademija povodom 100 godina Narodne biblioteke Pale.

Programom „Gospojinskih svečanosti“ predviđeno je da u nedjelju, 29. avgusta, bude održan Sabor boraca- Boračka organizacija Pale od 10. do 14.00 časova, a u večernjim časovima Milan Dimić će izvesti predstavu „Savršen kroj“.

Gospojinske svečanosti se završavaju u subotu, 4. septembra, Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci „Veselinka Slijepčević Obradović“ u dvorani „Peki“.

„Gospojinske svečanosti“ počele su u petak, 20. avgusta, kada je Guslarsko društvo „Starina Novak“ na Palama organizovalo guslarsko veče.


Filter 2019