Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Ministarstvo prosvjete Srpske: Ako epidemiološka situacija bude kao sada, nastava će biti redovna

Izvor: Glas Srpske

Organizacija vaspitno-obrazovnog procesa od početka naredne 2021/2022. školske godine će biti usklađena sa epidemiološkom situacijom u tom trenutku.

-Ukoliko bi epidemiološka situacija bila slična trenutnoj, koja je stabilizovana, opredjeljenje Ministarstva prosvjete i kulture Srpske je da se izvođenje nastave organizuje tako da nastavni čas ponovo traje 45 minuta te da ne bude podjele odjeljenja u grupe – rekli su u ovom ministarstvu za portal Mondo.

Odluka o tome, kako navode će, kao i do sada, biti blagovoremeno usaglašena sa zvaničnim stavom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, odnosno Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pojava virusa korona u martu prošle godine izmijenila je način odvijanja nastave u svim školama Republike Srpske. Đaci su od tada drugo polugodište pohađali isključivo onlajn i preko TV programa.

Nastava je u školskoj 2020/2021. godini organizovana tako da učenici ipak odlaze u školu, ali uz brojne epidemiološke mjere, poput nošenja maski, dezinfikovanja ruku i distance.

Časovi su trajali 20 minuta, a odjeljenja su bila podijeljena u dvije grupe sa maksimalno 15 učenika po grupi.

Nastava u školama je i u prošloj školskoj godini zbog loše epidemiološke situacije nekoliko puta bila obustavljana na kraći period, a đaci su prelazili na onlajn učenje.

Filter 2019