Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Milomiru Savčiću određen pritvor

Izvor: RTRS

Sud BiH odredio je pritvor predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, potvrdio je za RTRS Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obavješten i da će uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku od tri dana.

Pritvor je određen po zahtjevu Tužilaštva BiH.

Ročište u predmetu protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske generala Milomira Savčića o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora zbog njegovih istupa u javnosti, održano je danas u Sudu BiH, a najavljeno je da će Sud pismeni otpravak odluke uputiti nakon vijećanja i glasanja.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić svojim primjernim ponašanjem prema sudskim institucijama u BiH zaslužio je poštovanje, a ne prijetnju, te je njegova odbrana sa slobode samo pravo koje je dato i drugima, saopšteno je ranije danas iz ove organizacije.

U BORS-u smatraju da je suđenje generalu Savčiću zbog, kako je navedeno, njegovih istupa u javnosti i komentarisanja događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata, očit primjer da Sud BiH ima dvostruke aršine.

Iz BORS-a pitaju i može li predsjednik jedne od najznačajnijih organizacija u Republici Srpskoj da bude predsjednik, a da ništa ne kaže i saopšti, ne kao svoje lično mišljenje nego mišljenje 170.000 ljudi koji pripadaju ovoj organizaciji.

– Poštovana gospodo, hajte već jednom da nas uvjerite u vašu nepristrasnost da budete dio zakonodavne vlasti kojoj se vjeruje i da pravda bude pravda za sve – navodi se u saopštenju.

Filter 2019