Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /latinica

“Korona žurku” u Palama Veljović prekinuo rafalom iz mitraljeza

Izvor: Glas Srpske

Strahinja Veljović (23) iz Sokoca optužen je da je u aprilu ove godine ispalio rafal iz mitraljeza u plafon objekta Šumskog gazdinstva “Jahorina” u Palama.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Veljovića terete da je 18. aprila ove godine u večernjim časovima ušao u objekat u mjestu Kadino vrelo – Vrhprača u kome je bilo okupljeno više ljudi.

– Teretimo ga da je u prizemlju objekta ŠG “Jahorina” pucanjem iz vatrenog oružja izazvao opasnost za život ljudi. On je iz mitraljeza “CZ”, model M84, rafalno ispalio četiri metka u plafon nakon čega je zajedno sa oružjem napustio objekat – navedeno je u optužnici.

Pored krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, Veljovića terete i za nedozvoljeno proizvodnju i promet oružjem ili eksplozivnim materijama.

– Sumnjiči se i da je 19. aprila 2021. u Ponor-Gosina kod Pala neovlašćeno držao mitraljez “CZ” u čijem se ležištu nalazio rednik sa 91 komada metaka, kalibra 7,62 x 54Pmm – navedeno je u optužnici Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Veljović je uhapšen u jeku virusa korona, kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni, a okupljanja zabranjena. Uprkos epidemiološkim mjerama koje su donesene radi zaštite zdravlja ljudi, nemali je broj onih koji su ih svjesno kršili.

Te večeri Veljović je navodno bio na proslavi rođendana u iznajmljenom objektu, a toj zabavi prisustvovao je veći broj ljudi.

Možda bi se on i “izvukao”, ali je društvene mreže preplavio video-snimak na kojem se moglo vidjeti da je riječ o žurci sa muzikom uživo.

Kako se vidi na snimku, društvo je bilo veselo, ali je u jednom trenutku ušao muškarac i mitraljezom poznatim kao “sijač smrti” ispalio četiri hica u vazduh. Na snimku se vidi da su se prisutni uplašili, nakon čega je Veljović izašao napolje.

Organizator

Nakon što je Strahinja Veljović uhapšen zbog sumnje da je pucao na privatnoj zabavi, oglasila se i policija u Istočnom Sarajevu koja je tada kazala da će Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti prijavljen i organizator proslave.

– Protiv M. C, lica koje je organizovalo proslavu, biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije – kazali su tada u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Filter 2019