Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Katić: Bilbord zahvalnica nije dovoljan benefit za građane Istočnog Sarajeva

Izvor: FILTER

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici objavio saopštenje povodom neizjašnjavanja rukovodstva OC Jahorina u vezi njegovog dopisa, a koji se tiče smanjenja cijena za građane Istočnog Sarajeva na olimpijskoj planini.

Kako navodi ni na jedan dopis koji je poslao, odgovor nije dobio. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Bilbord zahvalnica nije dovoljan benefit za građane Istočnog Sarajeva!

1. marta ove godine, nakon odluke o ukidanju besplatnih ski pasova za djecu iz naše lokalne zajednice, ispred Opštine Istočno Novo Sarajevo, a u ime građana ne samo opštine koju predstavljam, nego i svih građana našeg grada, dostavio sam OC “Jahorina” dopis za smanjenje cijena za građane Istočnog Sarajeva, uz navođenje da pokrećem inicijativu i pozivam rukovodstvo OC „Jahorina“ da što prije pokaže da je na usluzi primarno narodu i da im je krajnji cilj da građani sarajevsko – romanijske regije imaju nesmetan pristup planini iz svog kraja i sve benefite koje trebaju imati, kroz:

1. Diferenciranje iznosa cijene parkinga, koja će za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo biti znatno, a najmanje 50% niža nego što je trenutna;

2. Smanjenje cijene ski karata za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo, a najmanje 50% u odnosu na trenutnu cijenu;

3. Smanjenje cijene ski škole za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo.

Tada smo pozvali Olimpijski centar „Jahorina“ da u što skorijem roku pripremi potrebne kalkulacije sa svoje strane, te napravi plan izvedbe navedene inicijative, nakon čega bismo, zajedno sa Gradom Istočno Sarajevo i svim opštinama iz sastava grada održali sastanak, na kojem bismo sa OC „Jahorina“ zvanično kreirali ponudu za stanovnike našeg grada i omogućili im da, već od naredne sezone, skijanje postane sport kojim će se moći baviti svi, a ne samo rijetki povlašteni.

Do početka avgusta, nismo dobili niti odgovor, niti bilo kakvu reakciju od OC “Jahorina”. I mi i svi građani smo, kroz medijska saopštenja, informisani o suprotnom – OC “Jahorina” je cijene podigao, time učinivši zimski sport i rekreaciju nedosanjanim snom građanima našeg grada koji ne mogu priuštiti trocifrene iznose za ono što bi trebalo biti baš njima, kao ljudima koji su rasli uz ovaj grad i planinu, dostupno i rado povoljno omogućeno.

Želeći još jednom zdravorazumski razgovarati i ukazati na potrebu realizovanja dostavljene inicijative, prošle sedmice dostavio sam još jedan dopis OC “Jahorina”, tražeći izjašnjenje na gore navedenu inicijativu, ali do današnjeg dana nisam dobio odgovor.

Za najbolju sezonu ikada, građanima našeg grada zahvalnica je podizanje cijena, kojim će im trajno onemogućiti pristup planini, koja je naš ponos mnogo duže nego što traje nečije gazdovanje… I pokoji bilbord u vidu izrugivanja svima onima, koji sada Jahorinu mogu gledati baš tako – samo na slici.Ukoliko OC “Jahorina” ne odogovori pozitivno u što skorijem roku, Opština Istočno Novo Sarajevo će preduzeti ozbiljne korake da spriječi da njeni građani budu žrtve nečijeg poslovanja i demostracije moći, tako što će pronaći način da obezbijedi sredstva za skijanje barem za djecu poginulih boraca, demobilisane borce i najugroženije kategorije. Sutra, u petak u 11.30 časova, u svom kabinetu, zajedno sa načelnikom opštine Pale i gradonačelnikom grada Istočno Sarajevo održaću konferenciju za novinare, na kojoj će biti riječi o daljim koracima i planovima.”

Filter 2019