Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo: Počinje akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

Izvor: Srna

Policijska uprava Istočno Sarajevo započela je realizaciju republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, sa ciljem zaštite djece školskog uzrasta u saobraćaju.

Tim povodom policijski službenici će od srijede, 1. septembra, kada i počinje nova školska godina, preduzimati niz preventivnih i pojačanih aktivnosti usmjerenih na zaštitu i bezbjednost djece u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijske aktivnosti ogledaće se u pojačanom radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja sa akcentom na smanjenje brzine kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika.

U prvoj polovini septembra policijski službenici će organizovati i edukativna predavanja u osnovnim školama kroz koja će upoznati najmlađe učenike sa pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju, vodeći računa o poštovanju svih odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje virusa korona među stanovništvom.

Policijski službenici će sa početkom nastave u školama, vršiti i pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila kojima se vrši organizovani prevoz učenika, kao i kontrolu i sankcionisanje vozača koji budu nepropisno parkirali svoja vozila u zonama oko škola, autobuskim stajalištima, kao i zonama pješačkih prelaza, čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da svi učesnici u saobraćaju, posebno vozači, poštuju saobraćajne propise i odgovorno učestvuju u saobraćaju i tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.

Filter 2019