Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo: Vakcinisano 197 lica, revakcinisano 10

Izvor: Srna

Prvu dozu vakcine protiv virusa korona danas je primilo 197 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, a njih 10 je revakcinisano “sputnjikom ve”, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On je naveo da će građanima koji žele da se vakcinišu narednih dana biti na raspolaganju vakcine “sputnjik ve”, oko 310 doza, te oko 200 doza kineske vakcine “sinofarm”.

Vasiljević je izrazio nadu da će ove doze vakcina biti utrošene do sljedeće isporuke, odnosno u naredna dva dana.

“Mi smo relativno zadovoljni odzivom građana. Oko 200 vakcinisanih dnevno je sasvim zadovoljavajući broj”, rekao je on i dodao da bi bilo dobro kada bi se nastavilo tom dinamikom, jer bi u tom slučaju do kraja avgusta bilo vakcinisano 4.000 građana.

On je naveo da je dosta ljudi već vakcinisano, samim tim što su neki to učinili u Srbiji, te dodao da je Dom zdravlja do sada vakcinisao oko 5.500 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva prvom dozom.

Vasiljević je naglasio da se u srijedu, 4. avgusta, te u četvrtak i u petak nastavlja revakcinacija i da je na raspolaganju 120 doza “fajzera” i isto toliko doza “sinofarma”.

“Apelujem na građane da se jave u što većem broju i vakcinišu protiv virusa korona”, istakao je on i dodao da sada ima sasvim dovoljno vakcina.

Vakcinacija i revakcinacija je u terminu od 8.00 do 18.00 časova, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu.

Filter 2019