Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža – Božović potpisao sporazum o bratimljenju sa dvije niške opštine

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović objavio je na svojoj Fejsbuk stranici, nakon posjete Nišu, da su Istočna Ilidža i grad Niš  još od ratnih dana povezani neraskidivim nitima. Srce svoga grada, ljubav i podršku njegovih stanovnika u ratnu Ilidžu donio je doktor Miodrag Lazić, kako su ga Ilidžanci prozvali ilidžanski Laza, a ljubav i prijateljstvo prema Nišu i Nišlijama su nastavili ne samo naši ratni veterani već i oni koji su tih godina bili djeca, i oni koji su tih teških godina tek ugledali svijet, naveo je Božović.

„Našeg doktora Laze više nema, otišli su i neki prekaljeni borci, naši hrabri veterani… Ostaju najljepša sjećanja i najdublja zahvalnost za njihova djela. Ostaju oni koji pamte, i oni koji tek uče šta je Niš Istočnoj Ilidži. Ostaje prijateljstvo prošlih generacija kao zavjet budućim,“ napisao je Božović.

Božović je naglasio da je kruna prijateljske ljubavi – bratimljenje Istočne Ilidže i niških gradskih opština Crveni krst i Pantelej koja je ozvaničena povodom Dana Opštine Pantelej i krsne slave, Cvetog Pantelejmona, u Nišu, 8. avgusta 2021.

Tom prilikom su, naveo je Božović, predstavnicima bratskih opština uručeni prigodni darovi u znak sjećanja na bratimljenje dviju niških opština i opštine Istočna Ilidža. Riječ je o djelu neprocjenjive duhovne vrijednosti – „Sarajevski prepis 3akonopravila Svetog Save iz XIV vijeka“, koji je uručen sa nadom da će duh svetosavlja uvijek biti spona tri opštine, što je i napisano u posveti:

„Draga naša braćo i sestre!Ovaj skromni dar izuzetne duhovne i moralne vrijednosti izraz je zahvalnosti za ljubav i podršku koju nam nesebično darujete. Neka vas mudra Savina riječ uvijek podsjeća da s druge strane Drine, u herojskoj Istočnoj Ilidži, imate iskrene prijatelje, one koji će zajedno sa vama uvijek hoditi Savinim putem.

U Nišu,ljeta gospodnjeg 2021.“

Filter 2019