Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Izgradnja trgovačkog centra ”Lidl” u Istočnom Novom Sarajevu?

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo jednoglasno su danas usvojili Odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana “Centar jedan – Sekcija M”, gdje bi, prema još nezvaničnim informacijama, trebalo da bude izgrađen njemački trgovački centar “Lidl”.

Načelnik opštine Jovan Katić rekao je novinarima da je to dio lokacije na kojoj je trebalo da bude izgrađen auto-salon “Mercedes”, a koji gotovo 20 godina u centralnom dijelu opštine stoji neizgrađen.

“Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor `Siti mol` iz Bijeljine koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Opštini se obratio sa inicijativom za izmjenu regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra `Lidl`. Mi smo smatrali da ne želimo odugovlačiti sa tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo”, naglasio je Katić.

Katić je pojasnio da opština nije ta koja određuje čiji će trgovački centar biti izgrađen na toj lokaciji, već se samo određuje o inicijativi vlasnika zemljišta koji je naveo da želi da se izmjeni regulacioni plan i prilagodi izgradnji trgovačkog centra.

“Hoće li `Lidl` doći u Istočno Novo Sarajevo ili ne, mi o tome ne odlučujemo. Mi ne želimo da stopiramo taj proces i naravno da ćemo prilagoditi taj regulacioni plan i nadati se da će ovaj trgovački lanac doći u našu opštinu”, istakao je Katić.

Firma “Siti mol” iz Bijeljine se sa inicijativom za izmjenu dijela Regulacionog plana “Centar jedan” opštini Istočno Novo Sarajevo obratila 5. avgusta.

U obrazloženju prijedloga ove odluke navedeno je da se predmetna inicijativa odnosi na izmjenu prvobitno planirane izgradnje auto-salona, na način da se izmjenom omogući izgradnja poslovnog objekta za potrebe trgovačkog lanca “Lidl” i izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da su na današnjoj sjednici zatražili da na parkingu kod Doma zdravlja za građane budu obezbijeđena dodatna besplatna parking-mjesta.

Ignjatović je naveo i da su od načelnika Katića dobili obećanje da će park Gavrilo Princip uskoro biti renoviran.

Filter 2019