Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Završena manifestacija “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu”

Izvor: Srna

Manifestacija “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” završena je sinoć organizovanjem Sajma domaćih proizvoda i preduzetništva u kojem je učestvovalo više od 30 izlagača.

Savjetnik načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandra Matić Tadić rekla je Srni da je cilj Sajma, kojem su se odazvale članice Udruženja građana “Probudi se” i Udruženja žena “Zlatne ruke”, kao i osam pojedinaca, predstavljanje domaćih proizvoda i unikatnih radova, a za kojim vlada veliko interesovanje.

Posjetiocima Sajma predstavljeni su razni proizvodi od domaćeg voća i povrća, domaći kolači, unikatni ručni radovi rađeni u duhu etno tradicije s ciljem očuvanja starinskih zanata i vještina, unikatni nakit i predmeti rađeni dekupaž tehnikom, kao i mnogi drugi proizvodi.

Gost Sajma sa svojim proizvodima bila je “Hercegovačka kuća”, koja je u ovoj opštini otvorena u okviru Spasovdanskih svečanosti, 9. juna.

-Nadam se da ćemo uskoro i mi imati neku našu kuću, gdje ćemo upravo ove proizvode koje večeras vidimo sakupiti na jedno mjesto – izjavila je Tadićeva.

Manifestacija “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” počela je 25. jula i do danas je održano više od 20 aktivnosti za djecu i odrasle.

-Ove godine se pokazalo da je Istočno Novo Sarajevo trebalo ovakvu manifestaciju i za narednu godinu planiramo da je organizujemo još bolje i sa više sadržaja koji će se održavati na više lokacija- navela je Tadićeva.

Filter 2019