Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Evropsko prvenstvo u boksu za školarce: Dominirali takmičari iz Rusije i Ukrajine

Izvor: Srna

Evropsko prvenstvo u boksu za školarce, koje je obilježila dominacija takmičara iz Rusije i Ukrajine, zvanično je zatvorena večeras u Istočnom Sarajevu.

Na takmičenju u Istočnom Sarajevu učestvovalo je 78 djevojčica koje su se borile u 13 kategorija, dok je 196 dječaka učestvovalo u 16 kategorija.

Kada je riječ o osvajačima medalja zemalja regiona bronze za Srbiju osvojili su Strahinja Grgur i Strahinja Rašović, za BiH je bronzu osvojio Njegoš Bubnjević, dok su Ivan Nekić i Bernard Grgić osvojili bronzane medalje za Hrvatsku.

Predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske Milenko Tomić izrazio je zadovoljstvo organizacijom Evropskog prvenstva za školarce u Gradu Istočno Sarajevo, ističući da to otvara mogućnost da Republika Srpska a i BiH bude domaćin takmičenja za starije uzraste u boksu, uključujući i mogućnost da budu domaćin svjetskog prvenstva.

“Što se tiče bokserskih saveza BiH i Republike Srpske, ali i Grada Istočno Sarajevo, opština koje ga čine, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ova manifestacija, kako i pripada evropskom prvenstvu, organizovana je tako da budu zadovoljni rukovodioci svjetske i evropske asocijacije boksa”, rekao je Tomić.

On je napomenuo da je cjelokupno takmičenje, koje je održanu u novoj sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu proteklo u odličnoj atmosferi uz svu moguću opremu i podršku koju je Bokserski savez Republike Srpske mogao da nabavi.

“Uvijek postoje detalji koji možda ne odgovaraju ljudima iz Evropske bokserske federacije. U Istočnom Sarajevu trenutno je više od 25 članova iz Evropske bokserske federacije koji vode organizaciju prvenstva ali i Svjetske bokserske asocijacije koji kontrolišu ovu manifestaciju i prate sva dešavanja”, dodao je Tomić.

Tehnički delegat Međunarodne bokserske asocijacije /AIBA/ Marko Marović rekao je da su organizatori dali sve od sebe kako bi ova sportska manifestacija protekla u najboljem redu.

“Uspjeli smo otkloniti sve manje poteškoće koji uvijek ima na velikim takmičenjima. Najbitnije od svega je da ni takmičari niti timovi nisu ništa osjetili. Moram pohvaliti izvrsne uslovnu dvoranu koja je mogla ugostiti sve naše timove a čuli smo lijepo navijanje sa tribina. Bio je prelijep ugođaj”, rekao je Marović.

On je izrazio zahvalnost Tomiću, ističući da je protekla sportska manifestacija prvo Evropsko prvenstvo u boksu koje se održava u BiH, naglašavajući da je uvjeren da neće biti i posljednje.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je Evropsko prvenstvo u uspješno održano u Istočnom Sarajevu i što je nova sportska dvorana na Trgu Srbija uspješno odgovorila zahtjevima.

“Tokom proteklih 11 dana primilaa je veliki broj učesnika i posjetilaca. Raduje me činjenica što smo u ovom otežanim okolnostima i u situaciji kada se brojna takmičenja otkazuju zbog pandemije uspjeli održati takmičenje uz poštovanje mjera na najbolji mogući način”, rekao je Ćosić.

On je izrazio zahvalnost bokserskim savezima Republike Srpske i BiH, te Klubu boralačkih vještina “Ratnik” iz Istočnog Sarajeva, kao i svim drugim koji su pomogli da ova sportska manifestacija bude uspješno realizovana.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izrazio je zadovoljstvo što je ova lokalna zajednica ugostila veliki broj mladih perspektivnih boksera koji će u narednom vremenskom periodu na tlu Evrope, kako je rekao, žariti i paliti kada je u pitanju ovaj sport.

Ukupno su 274 boksera iz 25 zemalja učestvovala na Evropskom prvenstvu za školarce u Istočnom Sarajevu.

Filter 2019