Wed. Oct 20, 2021
ћирилица /latinica

Dječija biciklistička trka u Palama okupila više od 150 mališana

Autor: FILTER/D.L.

U Palama je održana biciklistička trka za djecu koja je okupila više od 150 mališana uzrasta od pet do 15 godina.

Dimitrije Vuković, jedan od učesnika, rekao je da je na današnjoj trci nastupio zajedno sa svojim klubom „Jahorina“, te je dodao da je učestvovanje na ovakvim događajima od velikog značaja za promociju sporta.

„Za današnju trku pripremali smo se aktivno mjesec dana. Pripremali smo se tako što smo svakodnevno vozili bicikla cestom i drugim stazama. Smatram da je oganizovanje jednog ovakvog događaja od velikog značaja jer na taj način forsiramo mlade da se takmiče i da učestvuju u sportskim događajima kao što je ovaj danas. Ovo je grad sporta i trudićemo se da ga kao takvog i održimo“, istakao je Vuković.

Član Džiu džicu kluba „Jahorina“, Stefan Bosiljčić, u ime organizatora, izrazio je zadovoljstvo odzivom mališana koji su se takmičili na današnjoj trci, te je dodao da je jedan od glavnih ciljeva organizovanja jednog ovakvog događaja promovisanje sporta kao jednog od najvažnijih segmenata za omladinu.

„Došli smo na ideju malo da ovdje omasovimo sportove poput borilačkih vještina i ostalih sportova, tako da, ovo nam je prva organizacija što se tiče biciklizma. Današnji mališani imali su priliku da se takmiče u biziklizmu, rolerima i romobilima. Mališani su bili podijeljeni u pet kategorija: Od pet do sedam godina, od sedam do devet godina, od devet do 11 godina, od 11 do 13 godina i od 13 do 15 godina. Najbolje učesnike nagradili smo medaljama, a za sve ostale učesnike smo pripremili slatkiše da se počaste“, istakao je Bosiljčić.

Organizator dječije biciklističke trke bio je Džiu džicu klub „Jahorina“ iz Pala.

Filter 2019