Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /latinica

Dodik: Ni u ovoj borbi Savčić neće biti sam

Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.

– Republika Srpska pružiće Milomiru Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima – istakao je Dodik.

Onima koji ovo rade, rekao je Dodik, mogu samo da poručim da ovakvim odlukama i ovakvom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj, niti će je destabilizovati.

– Ovakim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH čiji su svi elementi usmjereni protov Srba i Srpske – naglasio je Dodik.

Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčića “zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti”, a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku.

Filter 2019