Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Dodik: Nema odluka u Predsjedništvu dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona Valentina Incka

Izvor: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH nije donesena nijedna odluka, ističući da učestvovanje u radu nije blokada i da je učešće moguće u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske dok god se ne dođe do rješenja o zakonu koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

– Ovaj zakon je neodrživ i NSRS ga je ukinula na prostoru Republike Srpske. Ozbiljno se spremamo da provedemo takav nalog Parlamenta Srpske – rekao je Dodik.

On je naveo da je na sjednici Predsjedništva bio niz političkih i vojnih pitanja, ističući da nijedna odluka nije donesena te da će se neke tačke ponovo naći na dnevnom redu sljedeće sjednice.

– Ako ne bude dogovora o rješenju za nemetnuto pitanje i neuvažavanje Republike Srpske ostaćemo u ovom kapacitetu i na narednoj sjednici glasati protiv, što znači da će to otići na sjednicu NSRS i NSRS će se odrediti o tim pitanjima – istakao je Dodik.

On je rekao i da se juče konsultovao sa predsjednikom Parlamenta Srpske Nedeljkom Čubrilovićem te da je rečeno da je učešće na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH u skladu sa zaključcima NSRS.

– Konsultovao sam se oko načina rada sa predsjednikom NSRS, poštujemo zaključke Narodne skupštine i tu nema izuzetaka. Visoki predstavnik ne postoji u BiH i nije ispoštovana procedura njegovog imenovanja – istakao je Dodik.

Filter 2019