Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Dva ferarija na tartan stazi u Parku velikana, vozačima prekršajni nalozi

Izvor: FILTER

U Parku velikana u Istočnom Novom Sarajevu danas nesvakidašnja scena – dva ferarija na tartan stazi pored basket terena.

Građani su fotografisali i komentarisali na društvenim mrežama. Nezvanično, radilo se o pokušaju snimanja video materijala na terenu za basket.

Ubrzo se u parku pojavila i policija.

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo, u saopštenju za javnost, ističu da su tokom dana informisani da su nepoznata lica u Parku velikana u Dečanskoj ulici neovlašćeno ušla motornim vozilima, te da vozilima upravljaju preko tartan staze i pokušavaju pristupiti košarkaškom terenu.

“Odmah po pozivu kolega iz Komunalne policije i građana koji su uočili navedeni događaj, na lice mjesta su izašli i pripadnici MUP-a, te legitimisali sva prisutna lica i sankcionisali glavne aktere inicijala A.M, I.K. i V.V. zbog kršenja odredbi zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, član 73., te ih udaljili sa lokacije”, stoji u saiopštenju.

Dalje se dodaje da rukovodstvo lokalne samouprave obavještava sve sugrađane da prethodno nije zaprimljena nikakva molba za izdavanje saglasnosti.

“Najoštrije osuđujemo svaki oblik neovlašćenog ulaska motornim vozilima u bilo koji park na teritoriji naše opštine. Neovlašćenim ulaskom motornim vozilima postoji mogućnost uništavanja infrastrukture, a istovremeno takvim ponašanjem potencijalno može doći do ugrožavanja bezbjednosti naših najmlađih sugrađana, koji su i najčešći korisnici igrališta i parkova, zbog čega apelujemo na sugrađane da svaki vid istog ili sličnog ponašanja odmah prijave nadležnim organima”, navedeno je u saopštrenju.

Iz PU Istočno Sarajevo za Filter je potvrđeno da su navedena lica iz Sarajeva prihvatila prekršajne naloge, nakon čega su se udaljili iz parka.

Filter 2019