Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Damir Ivetić o pravima Srba u FBiH: Otimanju se zajedno moramo suprotstaviti

Izvor: Glas Srpske

Srpskim povratnicima u FBiH na razne načine se pokušava oteti imovina, kako kroz zakonska rješenja o katastarskim pravima, tako i kroz nasilno otimanje imovine, a mi kao predstavnici srpskog naroda u tom dijelu BiH odgovorni smo i za Srbe i za sve ono što im pripada.

Istakao je to za “Glas Srpske” član Glavnog odbora SNSD-a i predsjednik stranačkog odbora u Odžaku u Posavskom kantonu Damir Ivetić, ističući da je položaj Srba u cijeloj Federaciji veoma loš, da se o tome stalno mora pričati i na svim adresama, te da se takva slika može promijeniti samo ako srpski predstavnici budu radili zajedničkim snagama.

Ivetić je podsjetio da upravo zahvaljujući djelovanju Republike Srpske i Srbije uskoro počinje projekat zaštite prava i imovine Srba u FBiH, ali i da je posljednji veliki skup SNSD-a na Mrakovici potvrdio da ta partija ima tu snagu da bude okosnica oko koje će se okupiti i ostale stranke koje imaju srpski predznak.

– Lider SNSD-a Milorad Dodik je jasno rekao da ne želi svađe niti sukobe sa drugim narodima, ali da ne dozvoljava da bilo ko dira i ugnjetava srpski narod, pogotovo u FBiH, gdje je na marginama društvene zajednice. Zahvaljujući SNSD-u, koji je na čelu Vlade Republike Srpske, u proteklom periodu su izdvajana, a i ubuduće će se izdvajati sredstva za opstanak i povratak našeg naroda u FBiH – istakao je Ivetić.

Ponovio je da je moguće svesrpsko jedinstvo u Federaciji, kao i istorijski rezultat na izborima 2022, ali i dodao da SNSD treba da bude pokretač.

– Ovom prilikom ponovo pozivam srpske predstavnike drugih stranaka, prije svega SNS FBiH i DNS, da lične interese i animozitete ostave sa strane jer ovog puta ne smije biti podjela, zato što naš narod nema drugu šansu. Da smo na pravom putu stvaranja “srpskog svijeta” dokaz je institucionalno prisustvo Srbije kako u Srpskoj, tako i u FBiH kroz razne programe pomoći srpskom narodu. Ne smijemo i nemamo pravo to povjerenje iznevjeriti i izdati – zaključio je Ivetić.

Filter 2019