Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Višković otvorio nove prostorije vrtića na Palama

Izvor: Srna

Premijer Republike Srpske Radovan Višković svečano je danas na Palama otvorio novi objekat Dječijeg centra “Bubamara” i poručio da će Vlada Srpske podržati i dodatno proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove.

– Posebno je zadovoljstvo da, kao predsjednik Vlade, osim svih svakodnevnih obaveza, imate i ovakve događaje koji relaksiraju i čine srećnim – poručio je Višković.

Višković je rekao da je veliki je uspjeh kada jedna lokalna zajednica ima “problem” nedostatka smještajnih kapaciteta u predškolskoj ustanovi.

On je rekao da je danas upoznat sa činjenicom da je vrtićke kapacitete potrebno još proširiti, zbog interesovanja roditelja koji bi svoju djecu upsali u ovu predškolsku ustanovu.

– Prema današnjim informacijama, ima oko 50 djece, koja nisu uspjela da se upišu u ovaj vrtić, zbog nedostatka kapaciteta. Učinićemo sve da u narednoj godini omogućimo i toj djeci upis. Nastojaćemo da vrtić na Palama ima kapacitet za sve koji su zainteresovani – poručio je Višković.

Premijer je istakao da je boravak djece u vrtićima veoma značajan za njihovo odrastanje, te da se tu postaje čovjek, dok je “sve dalje nadogradnja”.

– Vlada Republike Srpske će, kao i do sada pomoći da riješimo problem i ove 50 djece, koji nisu mogli da nađu smještaj – rekao je Višković.

Zajedno sa premijerom, vrpcu su presjekli načelnik opštine Pale Bošo Jugović i direktor Dječijeg centra “Bubamara” Vanja Jugović, koja je izrazila zahvalnost Viškoviću, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, kao i lokalnoj zajednici za pomoć u izgradnji novog objekta.

Ona je rekla da je opština finansirala izgradnju objekta sa 650.000 KM, da je premijer Srpske sa 200.000 KM riješio saobraćajnicu i prilazni put, te da je Cvijanovićeva sa 50.000 KM pomogla opremanje novih prostorija.

Jugovićeva je rekla da je proširenjem dobijeno dodatnih 550 metara kvadratnihgdje će biti smješteno pet vaspitno-obrazovnih grupa, uzrasta od šest mjeseci do šest godina.

– Sada će naš vrtić da raspolaže sa oko 300 mjesta, raspoređenih u 12 vaspitno-obrazovnih grupa – pojasnila je Jugovićeva.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, nakon otvaranja novih prostorija vrtića, prisustvovao lomljenju slavskog kolača, povodom Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine.

Filter 2019