Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /latinica

Božović: Do kraja godine izgradnja mosta “Plavi anđeli”

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da očekuje da do kraja godine bude završena izgradnja mosta “Plavi anđeli” preko rijeke Željeznice i Aerodromska ulica u Poslovnoj zoni “Radulovac”, koja će omogućiti nesmetan saobraćaj na novom izlazu iz naselja Vojkovići.

-Planiramo otkupiti još 5.000 metara kvadratnih zemljišta u samom centru opštine, između Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i buduće gimnazije, gdje bi napravili podzemni parking u dvije etaže- rekao je Božović Srni, ističući da je opština uspjela da realizuje većinu započetih projekata, te da očekuje da će i novi do kraja godine biti ostvareni.

On je naveo da je na vrhu garaže, koja bi bila u nivou ckvene porte, planirano još jedno multifunkcionalno igralište, parkovski prostor i dodatni sadržaji za bavljenje sportom i rekreacijom.

Prema njegovim riječima, predviđen je i završetak parka ispred crkve i njegovo povezivanje sa Šetalištem “Doktor Miodrag Lazić” i već izgrađenim stepeništem. On kaže da će toku godine započeti izgradnja novih ulica, sa širenjem opštine od naselja Dobrinja četiri prema zgradi Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/.

-Očekujemo završetak svih bitnih projekata, otvaranje javnog poziva za izgradnju Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koji bi finansirala Vlada Republike Srpske, kao i okončanje izlaganja zemljišta u Katastarskoj opštini Hrasnica, čime bismo stvorili uslove za nastavak razgovora sa britanskom fondacijom `Dog trast` o podizanju prihvatilišta i bolnice za kućne ljubimce, kao i početak izgradnje novih sadržaja na lokalitetu Ilinjače- istakao je Božović.

Načelnik Istočne Ilidže kaže da je ova opština za sve investitore u privredne kapacitete otvorena 24 časa.

-Mislim da smo trenutno jedina opština na području cijele sarajevske regije koja ima na raspolaganju više od 400.000 metara kvadratnih zemljišta namijenjenog za gradnju poslovnih objekata i želimo potpuno iskoristiti tu prednost. Međunarodni aerodrom ima plan širenja prema nama, čime ćemo uskoro postati opština koja na osnovu toga izlazi na međunarodne granice- naglasio je Božović.

On napominje da, prema pokazateljima, dolazak investitora na područje ove lokalne zajednice ima trend rasta, te da su neki od njih već u fazi dobijanja građevinskih dozvola ili su kupili zemljište, kao kompanija “Đurić MBB” iz Doboja koja će uskoro početi sa izgradnjom tržnog centra na Kuli na lokalitetu Trokut.

-Među njima su i lanac tržnih centara `Robot` koji kreće sa izgradnjom svog objekata na potezu Škrbino polje prema Bolnici `Srbija`, te kompanija `Pauer` iz Rogatice koja širi svoje poslovne kapacitete izgradnjom distributivnog centra u Poslovnoj zoni `Radulovac`- istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, Kompanije “Mibral”, “Ermeks”, “Mepol” i “Foboluks” kupile su zemljište i rade na projektnoj dokumentaciji za izgradnju novih poslovnih objekata ukupne površine oko 3.000 metara kvadrtatnih.

-Osim ovih investitora, imamo kontakte sa kompanijama iz Srbije, koje se bave proizvodnjom aluminijskih profila, fasada i bravarije i stalne upite zainteresovanih investitora za izgradnju skladišta, distributivnih centara i izgradnju stambenih objekata- naveo je Božović.

Filter 2019