Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Šarović: Inckova odluka uvod u jačanje OHR-a

Izvor: Nezavisne novine

Nametanje Zakona o negiranju genocida od strane visokog predstavnika predstavlja uvod u nova nametanja, kaže za “Nezavisne” Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On kaže da je šteta što nije prošla rezolucija Rusije i Kine o ukidanju OHR-a, i tvrdi da BiH nema budućnost bez ukidanja ove kancelarije.

Njegovo je mišljenje da Incko ovu odluku nije donio kako bi popravio svoju biografiju, već da je to uradio po instrukcijama nekog drugog.

Za jačanje uloge visokog predstavnika, kako kaže, krivi aktuelnu vlast u RS.

“Oni su svojim djelovanjem i odnosom oko nekih važnih pitanja na neki način produkovali nestabilnost i sve ovo i oni su zato jedan od krivaca što smo došli u ovo situaciju”, kaže Šarović.

Izrazio je nadu da novi visoki predstavnik, Kristijan Šmit, neće nastaviti ovu praksu, ali je dodao da RS ima razloga da strepi za to što bi se moglo dešavati.

“Mislim da trebamo pametno i trezveno pristupiti ovom pitanju i provoditi takvu politiku u kojoj RS neće biti crna vrana i remetliački faktor, nego da imamo drugačiji i mudriji pristup, naravno držeći sve svojih prava i ustava”, rekao je on.

Filter 2019