Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /latinica

Šampionka u skoku u vis Sara Lučić sutra putuje na Prvenstvo Evrope

SOKOLAC, 6. JULA /SRNA/ - Reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku u vis Sara Lučić iz sokolačkog Atletskog kluba "Glasinac" otputovaće sutra za Estoniju, na Prvenstvo Evrope u atletici do 23. godine.

Izvor: Srna

Reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku u vis Sara Lučić iz sokolačkog Atletskog kluba “Glasinac” otputovaće sutra za Estoniju, na Prvenstvo Evrope u atletici do 23. godine.

Trener “Glasinca” Neđo Đurović rekao je Srni da je Lučićeva ranije ispunila normu za ovo prvenstvo skokom u vis od 181 centimetar.

On je naveo da je Lučićeva u solidnoj formi i da u klubu očekuju da popravi svoj rekord Republike Srpske na 185 centimetara.

“Sara je višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH i kao juniorka učestovala na dva evropska i svjetska prvenstva, pa s punim pravom očekujemo da nas i ovaj put obraduje dobrim rezultatom u veoma jakoj konkurenciji”, rekao je Đurović.

On je podsjetio da je Lučićeva najbolji plasman ostvarila u Najrobiju /Kenija/ kao mlađa juniorka, zauzevši šesto mjesto, što je najbolji rezultat jedne atletičarke iz BiH.

Lučićeva za Estoniju putuje avionom iz Sarajeva sa bacačima Medihom Salkić iz Zenice i Nerminom Štitkovcem iz Sarajeva.

Evropsko prvenstvo za atletičare do 23 godine biće održano od 8. do 11. jula u Talinu u Estoniji.

Filter 2019