Sat. Oct 1, 2022
ћирилица /latinica

U Srpsku stiže četvrti toplotni talas

Izvor: Srna

Na područje Republike Srpske stiže četvrti toplotni talas, pa će od sutra do subote, 31. jula, temperatura vazduha iznositi i do 40 stepeni Celzijusovih, dok se na sjeveru i jugu očekuju i tropske noći, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sinoptička slika ukazuje na južno i jugozapadno visinsko strujanje, koje će sa sobom donositi veoma topao vazduh sa afričkog kontinenta, ali i pijesak, koji će stvarati zamućenost atmosfere.

Predstojeća noć biće topla, lokalno na sjeveru i jugu tropska.

Ujutru će se od zapada prema istoku premještati oblačnost i biće promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, u južnoj polovini zemlje uz više sunca, dok će poslije podne biti sunčano, ponegdje sa sunčanim intervalima i razvoj dnevne kumuloformne oblačnosti, uz preovlađujuće suvo, pomalo sparno i veoma toplo vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 21, na jugu i lokalno sjeveru do 23, a najviša dnevna od 31 do 36, na jugu i sjeveru lokalno do 39 stepeni Celzijusovih.

Noć sa utorka na srijedu, 27. na 28. jul, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će u srijedu tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost, a na istoku i sjeveroistoku postojaće uslovi za kratkotrajne lokalne pljuskove s grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 36, na jugu i sjeveru oko 40 stepeni Celzijusovih.

I noć sa srijede na četvrtak, 28. na 29. jul, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 23, a najviša dnevna od 32 do 37, na jugu i sjeveru oko 40 stepeni Celzijusovih.

Noć sa četvrtka, 29. jula, na petak, 30. jula, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će u petak tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a najviša dnevna d 32 do 37, na jugu i sjeveru oko 39 stepeni Celzijusovih.

Filter 2019