Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

U Bolnici ”Srbija” održana edukacija o vakcinaciji i pandemiji korona virusa

Izvor: JZU Bolnica Srbija

U Bolnici “Srbija” održano je nekoliko sesija i predavanja posvećenih trenutno najaktuelnijoj temi – vakcinaciji protiv korona virusa. Edukaciji su prisustvovali radnici Bolnice i Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

„Veliko nam je zadovoljstvo da budemo ovdje u Bolnici „Srbija“ koja je naša partner bolnica i sa kojom imamo velike planove“, istakao je dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Dejan Bokonjić.

Na saradnju sa fakultetom ponosni su i u Bolnici. Direktor Nebojša Šešlija kaže da se već radi na razvijanju ideje da Bolnica „Srbija“ postane baza edukativnog usavršavanja medicinskog kadra iz cijele regije. Veoma je važno naglasiti što će doktori specijalisti iz naše ustanove postati komentori za specijalizante kako u našoj ustanovi, a takođe i za specijalizante iz drugih bolnica, što je bio i jedan od ciljeva našeg menadžmenta. Sa preuređenjem amfiteatra u kongresnu salu dobili smo izvandredne uslove za održavanje edukativnih seminara i sastanaka.

“Danas imamo priliku da u saradnji sa Domom Zdravlja Istočno Sarajevo organizujemo ovakav vid edukacije našeg kadra. Vrijeme je da razgovaramo o efektima korona virusa i o načinima na koji su se ustanove različitog nivoa zdravstvene zaštite borile sa pandemijom“, naglasio je Šešlija.

Doktor Danko Vasiljević iz Doma zdravlja Istočno Sarajevo istakao je da je edukacija prilika da se daju smjernice za dalje aktivnosti.

“To uključuje masovnu imunizaciju našeg stanovništva. Dom zdravlja zajedno sa Bolnicom „Srbija“ i Medicinskim Fakultetom u Foči želi da edukacijom vlastitog kadra unaprijedi rad i da bude u toku svih aktuelnih dostignuća u medicinskoj struci. Nadamo se nastavku saradnje“, izjavio je dr Vasiljević.

Na edukaciji su još govorili i prof. dr Biljana Mijović, dr Žanka Eranović, specijalista infektologije, dr Dragica Andrić i dr Jelena Petrović.

Filter 2019